Christmas is coming!

Tager jeg min egen kultur forgivet?

Fotor121515526

I går var jeg i Des Moines, fordi at der blev afholdt en lille julsefest for os udvekslingsstudenter. Det var helt vildt hyggeligt og vi lavede en masse forskellige ting. Spillede pakkeleg og gæt og grimasser og generelt bare snakkede om en masse skøre ting.

Da vi sad og spiste lidt mad osv. faldt jeg i snak med Magnus – som også er fra Danmark. Det er altid lækkert og få snakket lidt dansk og grine af hvor dårlig jeg egentlig er til det lige pt. Noget af det vi snakkede om var det vi savnede i Danmark. Og listen var altså lang. Det fik mig virkelig til at tænke på hvor lidt man egentlig sætter pris på det man går og laver og må i Danmark.

Noget af det vi blev enige om, at vi burde sætte mere pris på er

  • At det er helt ok at drikke en øl! – det får man altså ikke bare lige lov til herovre, så det er noget jeg virkelig kommer til at være glad for når jeg kommer hjem! Ikke at jeg vil gøre det hele tiden, men i nogle situationer ville det være rart at kunne drikke en øl eller ryge en smøg.
  • At der ikke er nogen tid vi behøver at være hjemme når vi er til fest OG at vi rent faktisk går til fest – herovre har de selvfølgelig fester, men det er ikke ligefrem det vildeste har jeg erfaret (i hvert fald ikke her hvor jeg bor) og så at der ikke er en bestemt tid man skal være hjemme. Herovre er det meget normalt at skulle være hjemme klokken 12.
  • At man ikke bare kan sige “Hey mor, Ole sover her lige i nat” eller hvad man nu skal sige. Man kan ikke bare hive folk med hjem på samme måde og HVIS man gør(hvilket jeg heller ikke har gjort, hverken piger eller drenge) så må man ikke sove i samme seng plus at hvis man er på sit værelse skal døren være åben!
  • At have en ven der ikke fortæller alt til alle. Uanset hvem man tror man er venner med herovre, så har de altså bare en tendens til at sige det videre, da der er lidt prestige i at have noget godt gossip.
  • At have tidligt fri – herovre har man samme skema hver dag, så hver dag er man sent hjemme, hvor at det jo derhjemme var meget lækkert med en enkelt aflyst time en gang i mellem.
  • At tage bussen! Der er ikke rigtig noget bussystem herovre, så man er MEGET afhængig af at der er nogle der kan kører en hvis man skal et sted hen.

Når man savner det så meget så kommer man også til at tænke på hvor lidt man egentlig satte pris på det derhjemme. Jeg har taget det hele forgivet, fordi jeg aldrig har prøvet andet. Så vil helt klart tænke mere over det når jeg kommer hjem!

Det er noget af det vi har snakket lidt om i hvert fald. Så overall er det nok mest den der frihed som vi danske unge har en del af, at jeg savner.  Man er meget afhængig af forældre og reglerne er mere strikse. Selvfølgelig er det nemt nok at vende sig til osv., men man savner stadig lidt at det ikke er som derhjemme.

Men havde en rigtig god julefest i går og det var dejligt at se de andre. Skal til at rydde op på mit værelse da det ligner lort efter det helt store julegave/pakke ind-halløj.

Resten af dagen skal der ellers bare slappes af og sættes julenisser op på mit værelse som jeg har fået tilsendt i adventsgave af mine dejlige forældre!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christmas is coming!